مولوی لطف الله حقپرست؛ استاد دیپارتمنت ثقافت اسلامی پوهنتون تعلیم و تربیه کابل، ماندگاری قیام عاشورا را هدفمند بودن آن عنوان میكند.
حقپرست، بدین باور است كه قیام امام حسین (رض) هدفش احیای دین مبارک اسلام بود و نه رسیدن به قدرت، زیرا تاریخ گواه بر این مدعاست كه اگر امام حسین(رض) مقام و منصب میخواست، یزید حاضر بود تا صلاحیت عام وتام شهری ری را به وی بسپارد، در حالی كه امام با یزید بیعت نكرد و تن به چنین ذلتی نداد.
آقای حقپرست با استناد به گفتههای علامه اقبال لاهوری در مورد امام حسین ( رض) میگوید: " یكی از اهداف قیام این امام بزرگوار اسلام ( رض) تغییر نظام استبدادی وقت بود زیرا مردم در آن زمان از نظام موجود کاملا به ستوه آمده بودند و از امام خواسته شد تا به كمك مردم ستمدیده عراق در كوفه بشتابد."
حقپرست با اشاره به یكی از احادیث معروف امام حسین كه گفته "نه به كسی ظلم كن و نه زیر بار ظلم برو" تاکید میکند،" این مرام حسین و منطق دین است".
به باور این استاد پوهنتون، امام حسین ( رض) مظهر آزادی و آزادگی جهان است که با خون خود درخت اسلام را آبیاری و زنده نگهداشته است. وی میگوید: "از محرمالحرام خداوند جل جلاله در قرآن عظیم الشان به همراه ذیالقعده و ذیالحجه یادآوری نموده است، و محرمالحرام جایگاه ویژهای دارد و به جاست از این روزها گرامیداشت به عمل آید."
به گفته مولوی حقپرست "تمام مسلمانان جهان از این روز نظر به دستورات اسلامی، گرامیداشت بعمل میآوردند، شماری با دادن نذر و خیرات و شماری با گرفتن ختم قرآن کریم و روزه و برگزاری مراسم ویژه. اگر به هرشكلی از اشکال از این روزها گرامیداشت به عمل آید، ثواب و اجر بس بزرگی خواهد داشت."
ازسوی هم مولوی محمد باقرشیخ زاده خطیب تكیهخانه چنداول شهر كابل، هدف از قیام عاشوار را نیز احیای دین رسول الله صلی الله علیه وسلم خوانده، میگوید: "هداف قیام امام حسین( رض) آوردن اصلاحات بود نه رسیدن به قدرت و مقام."
وی هدف دیگری قیام امام حسین را "امر به معروف و نهی از منكر" عنوان كرد كه در زمامداری یزید نهی از منكر بجای امر به معروف درمیان مردم تبلیغ میشد.
آقای شیخ زاده با تأیید صحبت مولوی حقپرست میافزاید: " روایات زیادی وجود دارد كه امام حسین( رض) به مردم کوفه گفته که من نیامده ام تا مردم را به تباهی سوق دهم بلكه هدف از آمدنم دوچیز میباشد: یكی اصلاح امت رسول خدا از انحرافات، و دیگری امر به معروف ونهی از منكر."
او همچنان تاكید كرد، درصورتی كه امام با یزید بیعت میكرد، یزید وعده سپرده بود هر چه بخواهد در اختیارش قرار دهد اما امام قبول نكرد و مرگ را بر زندگی ننگین ترجیح داد و مردانه به شهادت رسید.
به گفته وی احادیث بیشماری از پیامبر گرامیاسلام وجود دارد كه در آن آمده است "حسین از من است و من از حسین" از اینجاست كه امام حسین(ع) یك مكتب است و این مكتب انسانساز متعلق به تمام انسانهای آزاده میباشد.
شیخ زاده اضافه میكند: " قیام امام حسین الگوی خوبی برای آزادیخواهی و آزادگی است كه تمام مرزها را در نوردیده است، چنانچه گاندی رهبر انقلاب هند گفته است، "درس آزادی را از امام حسین آموختم و در زندگی آن را پیاده نموده، كشورم را آزاد كردم".
از سوی دیگر آقای شیخ زاده در رابطه با نهضت عاشورای حسینی، یكی از دلایل ماندگاری انقلاب امام حسین(رض) را همنوایی انقلاب ایشان با عقل و فطرت عنوان کرد.
به باور او همین عوامل اند كه قیام امام حسین (ع ) را ماندگار ساخت و یكی از عوامل ماندگاری انقلاب عاشورا این بود که بعد از غائله روز عاشورا، مسوولیت جنگ تبلیغاتی و فرهنگی كه شاهرگ حیاتی نهضت عاشورا بود، به دوش حضرت زینب(رض) خواهر امام حسین و برادرش امام زین العابدین افتاد.
به باور این عالم دینی، مكتب انقلاب امام حسین(ع) در طول زمان، زیبایهایی را معرفی كرده و ارزشهایی را به تصویر كشیده كه هیچ انقلابی آن را معرفی نکرده است و این چنین آن را از تمام نهضتها و انقلابهای دیگر در جهان متمایز ساخته و ماندگار نموده است.
نظرات شما عزیزان:
سوال بیست : نظر فراموش نشه!ممنون از شما دوست عزیز